ALMUÑECAR

ALMUÑECAR

La Herradura, Cerro Gordo, Marina del Este, Cotóbro, Taramay, Velilla, Currumbico, El Castillo, San Sebastian

Kommun:

 

Ayuntamiento de Almuñécar

Plaza de la Constitucion 1

18690 Almuñécar (Granada)

Kommun Web: www.almunecar.es - spansk

Turistweb: www.almunecar.se - svensk

Nyheter och evenemang: www.news.almunecar.se

Tel: 958 83 86 00

 

Befolkning på ca 30.000 invånare, som kallas Almuñequeros eller Sexitanos (som är det gamla namnet på Almuñécar)

 

Almuñécar är en mycket gammal stad med en lång historia. Gamla stan ligger mellan Rio Seco i väster och Rio Verde i öster. Cotobro ligger längst västerut, Velilla längst österut och Torrecuevas ligger längst norrut.

 

Se filmen: http://www.semesterbostad-spanien.se/Almunecar#

 

INTERNET-CONNECTIONS
SMALL BUSINESS DEVELOPMENT
FASTIGHETER

LA HERRADURA

La Herradura har fått sitt namn ”hästsko” på spanska, eftersom viken har den formen. Stranden är 2 km lång och varje år anordnas en simtävling över viken. Här finns de bästa dykvattnen i Spanien. Liten lugn och fin stad med saluhall, fästning, gamla stan, kulturhus, hotel, barer och restauranger. Här finns också möjlighet att besöka en fruktfarm. Det var här som halva spanska armadan förliste år 1562.

 

Se mer: http://www.youtube.com/watch?v=8tCIbpbs4dw

 

 

 

PUNTA DE LA MONA

Punta de la Mona är udden som sticker ut i havet mellan städerna, med en fyr som syns från alla håll. Här finns många hus som har en enastående utsikt.

 

 

 

MARINA DEL ESTE

Marina del Este är uddens östra marina. Här finns fina restauranger och möjlighet att följa med på en segeltur ut på medelhavet. Playan lockar många dykare eftersom vattnen runt udden räknas som de bästa på hela den spanska kusten.

 

 

 

CERRO GORDO

PLAYA CANTARRIJAN

Cerro Gordo har ett gammalt bevakningstorn dit man kan vandra. Nere vid vattenbrynet kan man paddla kanot in i grottor. Populära vatten att dyka och snorkla i.

 

 

 

Playa Cantarrijan ligger längst västerut och kallas för Playa Nudista. Här kan man bada naken om man vill, om man inte föredrar att sitta på den härliga restaurangen La Barraca. Bra parkering för att vandra upp i bergen i Nationalparken, där man kan se bergshjortar och samtidigt få en fantastisk utsikt bort mot Nerja.

 

 

 

 

Mer information finns på www.almunecar.se

Evenemang och nyheter finns på www.news.almunecar.se