MOTRIL

MOTRIL El Varadero, Torrenueva, Carchuna, Calahonda, Puntalón, Playa Granada,

Las Ventillas, La Perla, La Garnatilla, La Chucha

Kommun:

 

Ayuntamiento de Motril

Plaza de España 1

18600 Motril (Granada)

www.motril.es

Tel: +34 958 83 83 00

 

Befolkning på ca 56.600 invånare som kallas Motrileños

 

Motril ligger vid kusten, 488 km raka vägen söderut från Madrid, förbi Jaen och Granada. Perfekt för hela Europa som vill ner till Marocko och Afrika. Bara att ta färjan över Medelhavet. Motril kommer att utveclas eftersom det ligger så strategiskt.

 

Motril är den största staden på Costa Tropical och här finns stora sjukhuset Hospital Ana. Här finns också Policia Nacional och andra myndigheter, en mängd bilverkstäder, köpcentrat Al Campo mm. Motril var tidigare centrum för rörsockerproduktionen. Nu finns bara ett museum. Kommunhuset är från 1631.

Den stora slätten Llanos de Carchuna är bördig och har stora odlingar.

 

15 augusti är det Fiesta en honor a la Virgen de la Cabeza

 

Se mer: http://www.youtube.com/watch?v=p-rSGrcaDT4

 

 

 

 

 

 

 

 

CALAHONDA

Calahonda är en riktig turistort vid havet, med hotel och restauranger och en stor och härlig sandstrand. I den östra delen av staden ligger fiskebåtarna på rad i havet. Öster om staden börjar den spännande vägen med en otrolig utsikt. Här är det populärt att dyka och snorkla.

 

27 – 29 juli är det fiesta Patronales och i början av augusti är det Fiesta del Cristo de las Penas

 

 

CARCHUNA

 

 

 

 

 

 

Carchuna ligger vid havet men är lite annorlunda mot andra städer vid kusten. Man åker mer eller mindre i ett växthus, men har den fördelen att man kan åka med bilen ut på stranden, i princip fram till nästa stad, Calahonda, på sand. Många tycker inte att det är snyggt med alla dessa växthus i plast, men det är ju viktigare att odlarna får bra skördar. Här finns den moderna kyrkan Iglesia de la Purisima. Carchunas helgon är Virgen de Los Llanos.

 

 

 

EL VARADERO

 

El Varadero är Motrils kust och hamn, där färjebolaget Armas, kör till Melilla, den spanska enklaven i Marocko, Afrika. Hamnen är den enda hamnen på Costa Tropical med stora fiskebåtar. Det har även kommit kryssningsfartyg och lagt till, för att passagerarna skall få se Alhambra och Almunécar. Detta är den rakaste vägen för hela europa att komma med fordon till Afrika.

Bredvid hamnen finns den enda golfbanan på Costa Tropical, Los Moriscos, http://www.moriscosgolf.com/

 

 

TORRENUEVA

Torrenueva har fin sandstrand och hör till Motril och ligger strax öster om Motril och i kurvan ser man det nya tornet. Sväng av och parkera så får man en fin promenad på Paseo de Barlovento, som är ca 1,5 km lång med restauranger och barer. Liten stad som gärna vill bli av med den tunga trafiken som går rakt genom stan.

Torrenuevas Patrona är Virgen del Carmen.

Öster om stan ligger udden Sacratif.