POLOPOS

POLÓPOS-La Mamola     

La Guapa, Castillo de Baños de  Abajo, Castillo de Baños

de Arriba,  Haza del Lino, Haza del Trigo

Kommun:


Ayuntamiento de Polopos – La Mamola

Calle del Doctor Sánchez Moreno 75

18750 La Mamola (Granada)

http://www.polopos.es

Tel: +34 958 82 95 16, 958 61 31 21


Befolkning på ca 1.600 invånare som kallas Poloperos


Polopos ligger ca 10 km från kustvägen N340 vid Castillo de Baño. Efter bara några km så har man höga bergstoppar, t ex Tres Cerros på 639 meter över havet. Staden är känd för sina vinodlingar och sitt vin: Vino de Polopos, som man bara måste smaka på. Här finns mycket mandelträd, så hit är det fint att åka när träden är i blom. Fikonträden ger stora skördar. Här finns bussbolaget Los Tres Socios. Symbolisk för polopos är de vita husen med röda tak.


5 augusti är det Fiesta en honor a Nuestra Señora del Rosario


Se mer:

 http://www.youtube.com/watch?v=MrZvYVcPbsA


LA MAMOLA

La Mamola är en lång och smal by, som ligger mellan havet och vägen och här finns restaurang El PARAISO och en lång strandpromenad. Vad som utmärker stranden är de 8 pirarmarna som sticker ut i vattnet. Men framför allt så ser man Torre del Cautor på långt håll. Bevakningstornet ligger på berget där vägtunneln går igenom.


Se mer: http://www.youtube.com/watch?v=guqqlrIhUmc
POLOPOSCASTILLO DE BAÑOS

Castillo de Baños har ett försvarstorn som är från 1700-talet och ligger precis bredvid väg A7 och som är det första man ser, men för att komma in i byn så får man köra på lokalvägen, som går genom byn och sedan kommer ut på stora vägen som sedan fortsätter en bra bit alldeles nära havet. Det finns en liten kort strandpromenad med barer och restauranger, men ingen sandstrand. Bara sten. Här finns en stor populär campingplats med swimmingpool, som ligger precis nere vid havet. I övrigt är det bara växthus.


Se mer: http://www.youtube.com/watch?v=IwSRk1l-4Zo