SALOBREÑA

SALOBREÑA

Playa Salobreña, Lobres, Caleta-La Guardia, Monte Almendros, Alfamar,  Costa Aguilera, El Pargo

Kommun:


Ayuntamiento de Salobreña

Plaza Juan Carlos I

18680 Salobreña (Granada)

www.ayto-salobrena.org

Tel:  +34 958 61 00 11


Befolkning på ca 12.500 invånare som kallas SalobreñerosSalobreña är en mycket gammal stad med lång historia. Det första men ser är den gamla moriska fästningen med de små vita husen som klättrar uppför berget. Den nyare delen ligger nere vid havet med hotel och lägenheter, samt en mycket lång sandstrand med intressanta dykvatten.

Med sina bördiga marker så har det varit odlingar med frukt och grönsaker under lång tid. Tack vare att floden Rio Guadalfeo har sitt utflöde där, så blir det väldigt bördigt.

Skall man besöka gamla stan och den moriska fästningen, med sin fantastiska utsikt, så gört man det bäst till fots för det är mycket backar med smala gator.

Salobreña har musikkonserter under juli.

Mellan


Se mer: http://www.youtube.com/watch?v=nO5EotON89U


LA CALETA


La Caleta ligger alldeles bredvid och här finns Europas sista rörsockerfabrik. En mycket liten by med en fin strandpromenad. Här stannar många husbilar för fricamping.


Se mer: http://www.youtube.com/watch?v=HF2h1i8WzNcLOBRES


Lobres ligger några km norr om Salobreña på gamla granadavägen, och här finns Cueva del Capitán som är mycket gammal. Mycket odling av frukt, främst Chirimoya. Fina och lätta områden att ströva runt i.


Se mer: http://www.youtube.com/watch?v=xoY_TN-YqR8